loading...
دکتر پرستو
احمد رضایی بازدید : 48 دوشنبه 06 دی 1400 نظرات (0)

آشنایی با جینسینگ

 جینسنگ نامی است عمومی برای هر یک از ۱۱ گونه گیاهان همیشه سبز از سرده پاناکس از خانواده آرالیاسیه. ویژگی تمام این گیاهان آن است که حاوی نوعی گلیکوزید استروئیدی به نام جینسنوزاید که در ریشه جینسنگ قرار گرفته است.اعتقاد بر این است که جینسنگ برای بهبود سلامت مفید است. این گیاهان کوتاه، با رشد کم و با ریشه‌های گوشتی دارای یک ریشه رنگی دندانه‌دار شکل، یک ساقه نسبتاً بلند و برگ‌های سبز با شکل بیضوی هستند. این گیاه کوتاه با رشد آهسته و ریشه‌های گوشتی بسته به مدت زمان رشد را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد: جینسینگ تازه، جینسینگ سفید یا قرمز.


نخستین مزرعه جینسینگ هندی در عنبرآباد

گیاه جنسینگ هندی ( آشواگاندا )، نخستین بار بصورت زراعی در  بیش از ۲هکتار از مزارع شهرستان عنبرآباد  کاشته شده وپیش بینی میشود: امسال بیش از 2هزار کیلوگرم ریشه جینسینگ برداشت شود.

 مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد در این باره گفت:گیاه هندی جینسینگ هندی نخستین بار بصورت زراعی در این شهرستان  کاشته شده واین گیاه ویژه آب وهوای کشورهای هندوستان وپاکستان است  اما با شرایط آب وهوایی جنوب کرمان سازگاری و صرفه اقتصادی بسیار بالایی دارد.

طاهری افزود: محصول جینسینگ هندی با نیاز کم آبی وبدون نیاز به کود شیمیایی و یا سموم، در فرودین  امسال  کشت و در اواخر شهریور  برداشت می شود .


وی :توصیه کرد:کشاورزان  باتوجه به صرفه اقتصادی مناسب کاشت گیاهان دارویی در دستور کار قرار دهند و جهاد کشاورزی تسهیلات ارزان قیمت در اختیار آنان قرار می دهد.


بگفته مدیر جهاد کشاورزی عنبر آباد ،دکتر ایمان توکلی با رشته تحصیلی گیاهان دارویی چندین سال روی این گیاه تحقیق کرده و موفق شده است در سطح بیش از ۲هکتار گیاه دارویی جینسینگ هندی را باموفقیت کشت وبرداشت کند.

دکتر ایمان توکلی  هم در حاشیه برداشت گیاه در مزرعه گفت:پس از سالها تحقیق موفق شدیم با روش علمی بذر این محصول را تولید کنیم و با استفاده از روش نهالی کاشت گیاه جینسینگ را  اولین بار بصورت زراعی انجام بدهیم.


توکلی گفت:این گیاه نمونه های مختلفی دارد از جمله جینسینگ هندی؛کره ای؛آمریکایی؛چینی و... دارد و بصورت صدرصد گیاه وارداتی در کشور بود.


وی افزود:ریشه این محصول بدون هیچ فرآوری در بازار داخلی تا کیلویی ۷۰۰هزار تومان بفروش میرسد وبخشی از محصول باقیمت بالاتری به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.


توکلی گفت:جینسینگ از جمله گیاهان دارویی پرخاصیت است وخواصی شامل قوای بدنی؛تولید استخوان در کودکان؛افزایش قدرت باروری زنان؛ضد سرطان وآداپتوژن دارد.


 آشواگاندا ( جینسنگ هندی ) یک گیاه دارویی با ارزشی است که از زمان های بسیار قدیم در طی سنتی هند کاربرد داشته است.

این گیاه در نظام پزشکی طب سنتی هندوستان به نام پادشاه گیاهان دارویی نامیده می شود و بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان مانند هند، پاکستان و برخی از مناطق ایران.... است.

عوارض جانبی جینسینگ

جینسینگ نیز مانند بسیاری از گیاهان دارویی، ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد که عبارتند از:

-خشکی دهان

-سردرد

-سرگیجه

-تاری دید

-اسهال و ناراحتی معده

-افزایش ضربان قلب

-فشار خون بالا

-بی‌خوابی و بی‌قراری

نکته بسیار مهم: ممکن است مصرف بیش از حد باعث مشکلاتی همچون خونریزی دستگاه تناسلی، حساسیت سینه، مسمومیت کبدی، تشنج و غیره همراه باشد. پس توصیه می‌شود در مصرف جینسینگ زیاده روی نکنید.

خواص جینسینگ | موارد منع مصرف 

مصرف جینسینگ با برخی از داروها تداخل دارد و در صورت مصرف، به پزشک خود اطلاع دهید.

-داروهای ضد افسردگی

-داروهای قلبی

-داروهای رقیق کننده خون

-مورفین

-کافئین

طریقه مصرف جینسینگ

ریشه خشک شده این گیاه سال هاست که مورد استفاده خوراکی افراد قرار می گیرد. این ریشه خشک شده می تواند به تنهایی به صورت دم کرده (جوشانده و چای) یا به عنوان بخشی از یک نوشیدنی دم شده گیاهی همراه با سایر گیاهان و یا حتی به صورت افزودنی به سوپ یا به شکل قرص مورد مصرف قرار بگیرد. اما رایج ترین شکل استفاده از آن، به صورت دم کرده و چای یا به صورت عصاره (شیره) می باشد.

خواص جینسینگ

سرخپوستان در هنگام طی مسافت های طولانی، این ریشه ها را برای رفع گرسنگی می جوند و به این ترتیب از خواص سرشار آن نیز بهره مند می شوند.

تهیه چای جینسینگ

برای تهیه چای جینسینگ، مقداری آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی مانند قوری لعابی یا چینی یا پیرکس انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شده ی جینسینگ (حدود 1 تا 3 گرم ) را به آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می توانید بیشتر از این مدت نیز آن را بجوشانید، تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد. حال صبر کنید تا چای کمی سرد شود و دمای آن به دمای اتاق برسد(این توصیه ای است که در طب سنتی چین به آن اشاره شده و پیشنهاد شده است که چای به صورت ولرم نوشیده شود). بهتر است که روزانه، 1 یا 2 فنجان از این چای بنوشید. ریشه گیاه جینسینگ را می توان به صورت قطعه قطعه استفاده کرد. توجه کنید که ریشه ها در هنگام تهیه چای آن و نیز تا پایان مرحله خنک شدن، باید در داخل قوری بمانند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 9
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 14
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 14
  • بازدید ماه : 88
  • بازدید سال : 522
  • بازدید کلی : 1,419